Geen afbeeldingen
Geen afbeeldingen
Geen afbeeldingen

Wat is MediPsy? 

MediPsy is een psychologenpraktijk gevestigd in Weert op 2 locaties die psychologische en psychiatrische hulp biedt aan zowel kinderen als volwassenen. Het betreft zowel basisgeneralistische als specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Met welke problemen kan ik bij MediPsy terecht?

MediPsy richt zich op behandeling van alle voorkomende psychische problemen zoals angst- en stemmingsklachten. In het bijzonder is MediPsy een behandelcentrum voor mensen met medisch gerelateerde psychische aandoeningen. Dat kan zijn:

  • Lichamelijke klachten zoals moeilijk te behandelen pijnklachten of onverklaarde klachten
  • Cognitieve klachten zoals concentratiestoornissen of vergeetachtigheid
  • Stemmingsstoornissen of angstklachten samenhangend met een ingrijpende of chronische ziekte of met de behandeling daarvan.
  • Gezondheidsbedreigende gedrags- of eetproblemen
  • Tandartsangst

 Waaruit bestaat de geboden hulp? 

Het aanbod kan bestaan uit psychologische diagnostiek met behulp van een (neuro)psychologisch onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme. Bij verdenking van ADHD kan een beroep worden gedaan op sneldiagnostiek in samenwerking met een kinderarts uit het SJG.

Het behandelaanbod omvat individuele psychotherapeutische gesprekstherapie naast groepstherapie. Daarbij wordt zoveel mogelijk uitgegaan van bewezen effectieve psychotherapeutische behandelmethodes waaronder gedragstherapie, EMDR, ACT, oplossingsgerichte therapie. Ook medicamenteuze behandeling behoort tot de mogelijkheden.

 Waar kan ik MediPsy vinden?

Medipsy is te vinden in het Gezondheidshuys, Oudenakkerstraat 61, te Weert. De ADHD-sneldiagnostiek vindt plaats in het SJG Weert, op de eerste etage (route 60).

 Door wie word ik geholpen? 

MediPsy is een erkende opleidingspraktijk, wat betekent dat de zorg wordt geleverd door erkende, BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen en psychotherapeuten ofwel met psychologen die een specialisatie daartoe aan het volgen zijn.

Klik hier voor een overzicht van onze medewerkenden.

Locatie SJG

Sint Jans Gasthuis

Vogelsbleek 5

6001 BE  Weert

Locatie Het Gezondheidshuys

Oudenakkerstraat 61

6006 BB  Weert

 

Tel: 0495-796800

 

AGB-code instelling: 2220888

 

Voor verwijzers en zorgverleners:

 

Lifelineadres: