Nieuws

Voorzorgsmaatregelen in verband met Coronavirus

De praktijk blijft open. De afspraken gaan bij voorkeur door via beeldbellen of telefonisch. 

In de praktijklocatie worden geen handen meer geschud en zijn de wachtkamerstoelen op volgoende ruime afstand uit elkaar gezet. Medewerkenden desinfecteren hun handen voorafgaand aan elk gesprek.

Patienten met verschijnselen van hoesten, koorts of verkoudheid worden nadrukkelijk verzocht de praktijklocatie te vermijden en de afspraak telefonisch of via beeldbellen te laten plaatsvinden.

 

Instructie bij beeldbellen

Beeldbellen kan ofwel via Zoom of via Therapieland (beiden zijn AVG-proof). Zorg voor een rustige omgeving waar u ongestoord het gesprek kunt aangaan.

Instructie bij beeldbellen via Zoom

Download Zoom op uw smartphone, tablet of computer (met webcam of ingebouwde camera). U krijgt vlak voor de afspraaktijd een link via uw mailadres waarmee u het videogesprek kunt starten.

Instructie bij beeldbellen via Therapieland:

U krijgt een uitnodigingsmail van Therapieland. U dient toestemming te geven voor het aanzetten van de microfoon en de camera. Voor beeldbellen op uw smartphone of tablet wordt gevraagd om de gratis App Jitsi Meet te downloaden. Als u vervolgens teruggaat naar de uitnodiging en op 'continue to the app' drukt, wordt het videogesprek automatisch opgestart. 

Bekijk hier de Instructievideo beeldbellen via Therapieland

 

Handige links in het omgaan met Coronavirus

ACT-tool bij Corona

Coronavirus: hoe hou je het hoofd koel?

Hoe praat je met kinderen over het coronavirus?

 

Groepstherapie en mindfulness in groep zijn uitgesteld tot begin april

De start van de groepstherapie voor mensen met chronische (pijn-)klachten is uitgesteld van 24 maart 2020 tot 7 april 2020.

Ook de mindfulness bijeenkomsten zullen naar verwachting begin april worden hervat.

 

ADHD-sneldiagnostiek

Aangezien de locatie SJG Weert de komende tijd niet meer toegankelijk is voor poliklinische contacten worden de ADHD-screeningen gedaan door de psycholoog via beeldbellen. Op een later tijstip zal het kind / de jongere worden onderzocht door de kinderarts. Helaas kunnen de combinatie-afspraken psycholoog-kinderarts de komende tijd niet worden gerealiseerd. 

 

Locatie SJG

Sint Jans Gasthuis

Vogelsbleek 5

6001 BE  Weert

Locatie Het Gezondheidshuys

Oudenakkerstraat 61

6006 BB  Weert

 

Tel: 0495-796800

 

AGB-code instelling: 2220888

 

Voor verwijzers en zorgverleners:

 

Lifelineadres: