Virtual reality

Om onze behandelingen bij cliënten met angststoornissen nog effectiever te maken, wordt gebruik gemaakt van virtual reality. Dat betekent dat er een reguliere behandeling plaatsvindt, waarbij de cliënt een VR-bril op krijgt en in een virtuele omgeving kan oefenen met het tegemoet treden van angstige situaties, dit onder begeleiding van de therapeut. In deze omgeving kunnen situaties uit het echte leven worden nagebootst.

Meer interactie en veel efficiënter!

VR-therapie werkt! Er zitten grote voordelen aan VR-therapie. In de VR-omgeving kunnen de onderwerpen en de omgeving makkelijk worden aangepast aan jouw individuele behoeften. Met 1 druk op de knop wissel je  bijvoorbeeld van een rustige omgeving naar een drukke winkelstraat. Zo kan je meteen gecoacht worden in het toepassen van strategieën om spannende situaties aan te gaan. Dat scheelt veel tijd.

De behandeling is bewezen effectief voor mensen met sociale angst, paniekklachten, examenvrees, angst om in het openbaar te spreken, smetvrees, hoogtevrees. Ook ontspanningstechnieken zoals mindfulness kunnen met behulp van virtual reality beter worden ingetraind.

MediPsy maakt gebruik van de Virtual Reality, van Therapieland, een platform dat beschikt over zeer herkenbare VR omgevingen.