Loop je vast is je relatie?
Is communiceren moeilijk?
Zijn er onderhuidse spanningen?
Heb je twijfels over het voortbestaan?

Overweeg dan een gesprek met een relatietherapeut.

Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na jaren van aanslepende problemen. Ze zien relatietherapie als laatste redmiddel. En dat is jammer.
In de praktijk zien we namelijk dat veel mensen baar hebben bij relatietherapie, zeker als die vroeg wordt ingezet. Voor veel mensen is overigens niet duidelijk wat relatietherapie is en wat je eraan kunt hebben. Daarom een woordje uitleg.

Doel

Het doel van relatietherapie is niet de relatie te redden, maar vooral te verkennen wat 2 unieke individuen van elkaar verwachten en onderzoeken of ze dat aan elkaar kunnen en willen geven.Het uitgangspunt binnen de gesprekken is dat partners de ruimte krijgen om te bespreken wat voor eenieder belangrijk is. Er is daarbij aandacht voor het handelen volgens oude patronen, die te maken hebben met hoe je jezelf en de omgeving ziet (de context) en wat je waarden zijn. Onze geregistreerde relatietherapeut, Theo van den Hoven werkt volgens de principes van de emotionally focussed therapy (EFT).

Door wie?

Theo van den Hoven heeft veel werkervaring als relatie- en gezinstherapeut in de geestelijke gezond-heidszorg. Hij is erkend lid VCW, erkend contextueel therapeut en heeft meerdere registraties:
Geregistreerd bij NVPA (registratienr 103785)
Geregistreerd bij SKJ (registratienr 100027390)
Geregistreerd bij RBCZ
Geregistreerd bij EFT

 

Hoe gaat een gesprek in zijn werk?

  • Meld je aan via het aanmeldformulier op de website.
  • Vermeld expliciet dat je voor coaching kiest en geef aan hoe je te bereiken bent.

Relatietherapeut Theo van den Hoven zal vervolgens contact met je opnemen en afstemmen of jullie liever eerst samen danwel apart op gesprek willen komen. Gesprekken kunnen thuis plaatsvinden of in de praktijklocatie, gelegen Kazernelaan 101, 6006 SP te Weert Weert.
Na de intake wordt in goed onderling overleg afgestemd hoeveel gesprekken er gepland zullen. Doorgaans wordt na een paar gesprekken samen geëvalueerd over het vervolg.

Wat kost relatietherapie?

Een gesprek van een uur tot 5 kwartier kost 95 €. U ontvangt maandelijks een factuur. Relatietherapie valt buiten de verzekerde zorg.

Hoe aanmelden?

Meld je aan via het aanmeldformulier op de website en geef daarbij specifiek aan dat het gaat om relatietherapie en hoe je te bereiken bent.

Zijn er wachttijden?

Nee, doorgaans kan een gesprek binnen enkele weken worden ingepland.