MediPsy helpt

Steeds meer mensen krijgen in het leven te maken met psychische problemen. Bij jezelf of in de directe omgeving. Dat is niet zo gek want de samenleving verandert in rap tempo. Zit het psychisch tegen, loop je tegen grenzen aan en heb je behoefte aan tijdelijk wat ondersteuning? Dan helpt MediPsy je verder. 

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Klik dan hieronder voor onze online aanmeldformulieren:

Jij hebt de regie

MediPsy biedt verschillende vormen van hulp. Welke het beste bij jou past, bepaal je zelf in overleg met je behandelaar. Jij weet waar je staat en waar je heen wilt. Wij bieden jou de keuze uit bewezen effectieve behandelmodules. Bij ons heb jij de regie. Wij helpen je om je eigen levensdoelen te bereiken, zodat je (weer) het leven kunt leiden dat bij jou past. 

Familie en directe omgeving hebben ook een stem

Als ouder, partner, familielid of bekende ben je voor MediPsy een serieuze gesprekspartner. Jij weet namelijk van dichtbij wat er aan de hand is en je kunt een belangrijke rol spelen in het herstel. We proberen ook oog te hebben voor jouw situatie. We helpen jou als familielid of als relatie om er voor je naaste te zijn en toch je eigen grenzen te bewaken. Soms schakelen we je in als hulpcoach om nieuw gedrag in te oefenen. Uiteraard gebeurt dat altijd met toestemming van de hulpvrager. 

Ik wil weten wat ik heb

MediPsy kijkt samen met jou naar wat er aan de hand is. Wat zijn jouw valkuilen? Wat staat jouw geluk in de weg? Waar wil je heen?

Dat doen we aan de hand van het gesprek en met behulp van digitale vragenlijsten. Indien nodig doen we aanvullend  psychologisch onderzoek. 

Ik loop vast in mijn leven

Wij doen ons best om je helpen anders met situaties om te gaan en positiever of vertrouwvoller in het leven te staan. Dat doen we aan de hand van bewezen effectieve behandelmethoden, ook wel behandelrichtlijnen genoemd. We doen het vooral samen en verwachten van jou een actieve bijdrage in het veranderingsproces. Dat kan betekenen dat je tussen de sessies aan het werk gaat met opdrachten en oefeningen.